Press

BNR en &IntoConnection gaan contentsamenwerking aan

Screen Shot 2015-01-26 at 13.39.00Het internationale jongerenplatform &IntoConnection en BNR Nieuwsradio gaan een samenwerking aan in Nederland. Vanaf vandaag zal er dagelijks een interview van een videoblogger van IntoConnection op BNR.nl te zien zijn. Daarnaast zal binnenkort een aantal van de jonge redacteuren van BNR Nieuwsradio als vloggende expert optreden in de online show van &IntoConnection.

&IntoConnection is een gemeenschap van videobloggende jongeren: vloggers. Door middel van een Skypeverbinding verbinden ze verhalen van inspirerende jongeren wereldwijd in verschillende thema’s. Van nieuwe technologische innovaties uit Silicon Valley tot de nieuwste startups uit Accra. Jip Samhoud, oprichter van het platform: “De nieuwe generatie en onze 350 videobloggers hebben allemaal een optimistisch blik op de wereld. Daarom passen wij goed bij een medium als BNR Nieuwsradio.”

Ook hoofdredacteur Sjors Fröhlich van BNR Nieuwsradio is verheugd over het nieuwe samenwerkingsverband: “Ik zie dit initiatief als een toegevoegde waarde voor de bezoekers van onze website om ze door middel van video op de hoogte te brengen van internationale trends onder de nieuwe generatie.”

Eerste video

In de eerste video is een bijdrage te zien met de oprichter van Ello, het snelgroeiende social mediaplatform dat als een van de grootste alternatieven voor Facebook wordt gezien. Deze vlog is te zien op bnr.nl/intoconnection of op intoconnection.com

Over &IntoConnection

Op www.intoconnection.com delen internationale millenials video blogs met nieuwe trends, ideeën en verhalen van over de wereld. Het platform is in november 2014 opgestart door het Amsterdamse &samhoud media met de gedachte om de optimistische blik die onder jongeren wereldwijd leeft onder de aandacht te brengen. &samhoud media hoort bij de &samhoud groep, actief in management consultancy, personal development, gaming, media, hospitality and food.